Βρείτε κοντά σας
Παγκόσμιο δίκτυο ελληνικών επιχειρήσεων
Επαγγελματικός Οδηγός Νομών Ελλάδας
Επαγγελματικός Οδηγός Ειδικοτήτων Ελλάδας
Τουριστικός Οδηγός Νομών & Νησιών της Ελλάδας
Το κρασί είναι ένας θαυμαστός κόσμος με χίλιες όψεις και διαστάσεις, ένας κόσμος γεμάτος πλούτο και συγκίνηση και προικισμένος με ένα τέτοιο είδος απόλαυσης που σε κάνει να σκεφτείς εύκολα ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο και πιο σημαντικό από ένας απλός συνοδός του φαγητού.Καθώς ο πλούτος και τα χαρίσματα του κρασιού είναι πολλά,η πορεία του μοιάζει με ένα μακρύ ταξίδι που ξεκινάει από το αμπέλι για να φτάσει στο ποτήρι και στο τραπέζι.Αν θέλουμε να είμαστε σε θέση να απολαύσουμε το κρασί σε όλες τις διαστάσεις του πλούτου και της σαγήνης του, αξίζει να γνωρίσουμε όλα τα στάδια-σταθμούς αυτού του μεγάλου ταξιδιού:Το αμπέλι είναι η βάση των πάντων, εκεί απ’ όπου ξεκινούν όλα. Πρέπει να φυτευτεί σε φτωχά εδάφη των οποίων η σύνθεση θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας σταφυλιού, αλλά και στο σωστό υψόμετρο. Η στρεμματική απόδοση του αμπελιού πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε ο μούστος που θα παραχθεί κατά τον τρύγο να έχει συμπυκνωμένα χαρακτηριστικά και την δυνατότητα να δώσει καλό και εύγευστο κρασί.Για τον ίδιο λόγο τα σταφύλια πρέπει να διατηρηθούν ολόφρεσκα υγιή και δροσερά ώστε η αλκοολική ζύμωση – που ανάλογα με το είδος και τον τύπο του κρασιού γίνεται στην ανάλογη (ελεγχόμενη) θερμοκρασία – να δώσει σωστό και απολαυστικό κρασί.